Blueberry Lavender Sorbet

DSC_0941

The summer is finally arriving in Germany and the perfect time to try a sorbet. I had a lot of organic blueberries in my freezer and I think it is a great way to enjoy some healthy fruits. I added lavender sugar to add some extra flavour. Jennifer is the host this week so go and check out her website.

Blueberry Lavender Sorbet

1 lb frozen blueberries

1/2 cup silken tofu

3 tbsp lavender sugar

4 tbsp apple juice

DSC_0944

Put all the ingredients in the blender and blend well. Then pour in a container and freeze. Take out of the freezer 30min before you serve. Enjoy!

Blueberry Lavender Sorbet

Ja, der Sommer kommt und damit die Lust auf Eis. Mein Mann ist ohnehin dem Eis verfallen und nicht mehr zu retten. Perfektes Timing, um meine Blaubeeren aus dem Eisfach zu ziehen. Jennifer hat diese Woche das Rezept ausgesucht.

Blaubeeren Lavendel Sorbet

1 lb gefrorene Blaubeeren

1/2 Tasse Tofu

3 El Lavendelzucker

4 El Apeflsaft

Blaubeer Lavendel Sorbet

Alles in den Mixer geben und ordentlich durchmixen. Dabei die Mischung nicht zu fluessig werden lassen. Anschliessend die Masse in einen Container geben und kaltstellen. Vor dem Verzehr eine Weile antauen lassen.

Ehemanntauglich?

Trotz einer nicht zu bestreitenden Sucht nach Eis, ist mein Mann kein grosser Fan von Blaubeeren. Heisst, es bleibt mehr fuer mich uebrig.

DSC_0943

About these ads

9 Responses to “Blueberry Lavender Sorbet”


  1. 1 Lena Juli 23, 2012 um 3:04 vormittags

    I made a blueberry sorbet as well, it turned out really well. Love the addition of lavender.

  2. 2 FledglingFoodie Juli 23, 2012 um 5:51 vormittags

    Lavender and blueberries are a great combination. Is lavender sugar something you can buy, or did you make it?

  3. 5 vanillalemon Juli 23, 2012 um 9:16 vormittags

    Ah, the lavender does my heart good. And so do the blueberries :)

  4. 6 joinmefordinner Juli 23, 2012 um 9:26 nachmittags

    So pretty. What a great combination–perfect because they are both in season right now.

  5. 7 Erin Juli 24, 2012 um 7:23 nachmittags

    Oh wow, love the addition of lavender. Looks sooooooo good!

  6. 8 Erin @ Texanerin Baking Juli 25, 2012 um 1:58 nachmittags

    I love the ingredients in this! Edeka has blueberries for 5.00/kg this week and you know I went there first thing in the morning and bought kilos.

    This is such a beautiful color!


Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ photo

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s




My favourite Cookbooks

Books Bird and I read

Punk Domestics

Foodepix

my foodepix gallery

KitchenArtistry

My KitchenArtistry Gallery
<a Rezeptebuch<
<a

Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Schließe dich 121 Followern an

Archiv


Follow

Erhalte jeden neuen Beitrag in deinen Posteingang.

Schließe dich 121 Followern an