Lemony Baked Cheesecake

DSC_1362

Baked lemon cheesecake
Adapted from Eat Live Travel Write

• 2 cups chocolate cookies crumbled
• 1/3 cup margarine, melted
• 250g cream cheese
• 100g yogurt
• 100g sour cream
• 1/2 cup vanilla sugar
• 2 eggs
• zest of one lemon
• 2 tablespoons lemon juice

DSC_1358

Pre-heat oven to 180C.
In a bowl add melted margarine to the crumb mixture and mix until well combined. Put the mixture in the form and press down with a spoon or fingers. Then place it in the fridge to cool.

Combine cream cheese, yoghurt, sour cream and sugar until mixture is creamy. Add the eggs, one at a time, mixing well after each addition. Stir in the lemon zest and juice.

Pour mix into the prepared form over the crust. Rap the pans a couple of times to distribute the filling evenly.
Bake for approx. 30 minutes. The top of the cheesecake should still be a little wobbly.

Let it cool down completely. Enjoy!

DSC_1365

Zitroniger Kaesekuchen
Basierend auf Eat Live Travel Write

• 2 Tassen zerkruemelte Schokokekse
• 1/3 Tasse geschmolzene Margarine
• 250g Philadelphia, light
• 100g Joghurt
• 100g Sour Cream
• 1/2 Tasse Vanillezucker
• 2 Eier
• Zest einer Zitrone
• 2 EL Zitronensaft

DSC_1361

Ofen auf 180C vorheizen. In einer Schüssel die Kekse mit der Margarine mischen und dann mit einem Löffel oder den Fingern in die Form pressen. Form kaltstellen.

Philadelphia mit der Source Cream und dem Joghurt mischen. Zucker dazugeben und dann ein Ei nach dem anderen hinzugeben. Zitrone und Zitronensaft unterrühren.

Mischung in die Form giessen und die Form einige Male aufschlagen, damit sich alles gleichmaessig verteilen. Den Kuchen ca. 30 min backen. Der Kuchen sollte noch etwas wobbelig in der Mitte sein. Den Kuchen komplett auskühlen lassen.

Ehemanntauglich?
Auf jeden Fall, denn der liebt Käsekuchen.

DSC_1364

2 Responses to “Lemony Baked Cheesecake”


  1. 1 Erin @ Texanerin Baking Juli 25, 2012 um 2:00 pm

    Holy cow! This looks delicious. I love the flavor combination.


Schreibe einen Kommentar

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s




EMQG

My favourite Cookbooks

Books Bird and I read

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Schließe dich 154 Followern an

Archive


%d Bloggern gefällt das: