Hot Cross Buns

Hot Cross Bun

Easter is just around the corner and that means Hot Cross Buns are available. I have to admit that they are not very common in Germany. I got to know them from my time in England. I came down one morning to the smell of ovenfresh Hot Cross Buns and an addiction was born haha. I just love the smell!

Hot Cross Bun
You can see the „cross“ nicely on this picture!

We had a coupon in the mail the other day from Cobs and you got a free traditional loaf when you buy Hot Cross Buns. Ha, Birdie and I were on our way and since then I had a bun every morning. I toast them slightly and then eat them either with margarine or with jam. Yum! You can choose between the traditional Hot Cross Bun or the Chocolate Chip Bun. I prefer the traditional one.

Hot Cross Buns

Now I just have to make the decission whether I should try and make my own Hot Cross Buns. Anybody have a good recipe to share?

Hot Cross Bun

Kennt Ihr aus Deutschland Hot Cross Buns? Ich kenne nur Rosinenbroetchen, aber das ist nicht ganz das gleiche.

Hot Cross Bun

Ehemann hatte nicht mal den Hauch einer Chance, an die Hot Cross Buns ranzukommen, die habe ich alle alleine gegessen!

Hot Cross Bun

2 Responses to “Hot Cross Buns”


  1. 1 Pippi April 1, 2012 um 2:57 am

    Hier ein Rezept aus meinem Brotbackbuch. Habe es selbst noch nicht getestet, aber alle anderen Rezepte aus diesem Buch sind bis jetzt immer sehr gut gelungen.

    400g Weizenmehl, 1 Prise Salz, 1/8l Milch, 2 Eier, 60g zerlassenes Fett, 1 Päckchen Hefe, 30g Zucker, 1 TL Zimt, 125g Rosinen, Eigelb zum Bestreichen.

    Aus den Zutaten einen geschmeidigen Teig kneten. Warm stellen und gehen lassen. Erneut durchkneten und Brötchen rollen. Kreuzweise einschneiden und kleine Röllchen aus demselben Teig in die Kerben hineinlegen. Auf gefettetem Backblech erneut gehen lassen. Mit Eigelb bestreichen und bei 200 bis 220 Grad 15 bis 20 Minuten backen.

    Viel Spaß beim ausprobieren.

    Grüße

    Pippi


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