Hummus Served Hot- Food Matters Project

Humus

I could eat hummus with a large spoon so this week’s challenge I tackled with a big smile on my face. This week’s host is Naturally Ella an you will find the original recipe here

My version is not only served hot but is also hot as in spicy. I was inspired by my Mexican chili powders Ancho and Chipotle powder.

Humus

Hot Hummus

1 can chickpeas or dried chickpeas soaked and cooked

Garlic to taste

1/4 cup tahini

Splash olive oil

1/3 cup plain yoghurt

1 tbsp lime juice

Sprinkle of nutritional yeast (optional)

1 heaped tbsp Ancho powder

1 heaped tbsp chipotle powder

Salt and Pepper to taste

All you have to do is whizz it up in your food processor until a rich and creamy paste forms. I sprinkled some black sesame seeds and safran flowers on top.

Enjoy and dig in!

Hummus

I like to eat hummus the oldfashioned way with vegetables and cracker. I bought these awesome rainbow coloured carrots from Spud and I love the colours and the crispness of them.

Carrots

Ich kann Humus eimerweise essen und Humus kann man in tausend verschiedenen Varianten herstellen. Ausserdem ist es eine nette Art Gemuese zu dippen. Man kann es natuerlich mit Pita essen oder auch als Sandwichaufstrich nutzen. Es haelt auf jeden Fall nie lange bei uns.

Hot Hummus

1 Dose Kichererbsen

Knoblauch nach Wunsch

1/4 cup Tahini Sesampaste

Spritzer Olivenoel

1/3 cup Joghurt

1 EL Limettensaft

Prise nutritional Yeast (Hefe)

1 gehaeuften EL Anchochili

1 gehaeuften EL Chipotlechili

Salz und Pfeffer

Alles in einen Mixer werfen und slange durchmischen bis eine cremeartige Masse entstanden ist. Humus erwaermen.Ich esse gerne Karottensticks und Cracker dazu. Oben drauf habe ich ein paar schwarze Sesamkoerner und Safranbluetenfaeden gestreut.

Hummus

Ehemanntauglich?

Selbiger kam gerade mit einer Schuessel davon an und meinte, was das denn leckeres waere. I rest my case.

Humus

9 Responses to “Hummus Served Hot- Food Matters Project”


  1. 2 Baltic Maid März 12, 2012 um 10:03 am

    Ich liebe Hummus!!! Deine Variante sieht lecker aus!

  2. 4 Mireya Merritt @Healthy Eating Habits März 12, 2012 um 10:59 am

    Toll! Ich kann Deutsch hier lernen. Ich liebe auch Hummus mit gemuse.

  3. 6 Margarita März 12, 2012 um 4:07 pm

    We totally arranged our veggies the same way in the pictures!🙂

  4. 8 Kelly März 12, 2012 um 7:36 pm

    Your hummus is beautiful and your vegetable display is so pretty! I wish I had some rainbow carrots around to munch on too!

  5. 9 Kristen @ Mind Your Bees and Trees März 13, 2012 um 5:00 pm

    Looks delicious! We love hot things so I bet my husband would love your spicy version🙂


Schreibe einen Kommentar

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s




EMQG

My favourite Cookbooks

Books Bird and I read

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Schließe dich 154 Followern an

Archive


%d Bloggern gefällt das: