Triple flavoured Cream cheese and Yogurt Dessert

DSC_1208

We arrived in Germany and are currently fighting the jetlag and the bad weather. Birdie was the perfect travelling companion and behaved like a real pro. Even though our flight was already delayed 2 hours by the time we arrived at the airport she took it all in without a complaint. Only when we were sitting in the airplane and were waiting for almost an hour to take off did she whine a little. No wonder because it was way past her bedtime and I could not let her lay down to sleep. The moment we were taking off she was fast asleep :-)

We spent a night at my best friend’s place and then hit the road again. Our 8 hour train ride to Ruegen was not an issue at all. Birdie was playing and watching people or napped. I was so happy to see that she was not too stressed out about all the strange places, events and the traveling.

Until we are settled and I have enough energy to tackle to kitchen I will post some recipes I had prepared before we left Calgary.

Triple cream cheese dessert

Tofu

Cream cheese

Yogurt

Vanilla sugar

Flavours:

Nutella

Peanutbutter

Instant coffee powder

DSC_1210

In my food processor I added the tofu, cream cheese and yogurt until it reached the consistency I liked. I prefer it not too dense and not too runny. Just play around a little with the ingredients until you like the texture and the flavour.

Then I put the mixture in three little bowls and added my flavours. I had about a cup each and added 1-2 tbsp of Nutella or Peanutbutter. The third version included 1 tsp of dark roast instant coffee. Depending on what kind of instant coffee powder you have available and how strong you want it to be adjust the amount to your liking.

I layered all three flavoured cream cheeses in my trusted jars and refrigerated for 30min. Ok, ok I could not wait that much longer so feel free to cool longer before you dig in. Enjoy!

DSC_1207

Wir sind dann endlich auf Ruegen angekommen und geniesen das schlechte Wetter haha. Aber alles kein Problem, weil Oma und Opa vollauf mit ihrem Enkelkind beschaeftigt sind und draussen die Welt untergehen koennte, ohne dass es jemand merken wuerde.

Birdie hat sowohl den 9 Stunden Flug als auch die 8 Stunden Zugfahrt am naechsten Tag super ueber die Buehne gebracht. Jetzt kaempfen wir nur noch gegen den Jetlag und die Tag- und Nachtumstellung an. Bis cih einigermassen klar im Kopf bin und mich in die Kueche begebe, werde ich ein paar Eintraege veroeffentlichen, die ich vorbereitet hatte.

3facher Philadelphia Nachtisch

Tofu

Philadelphia

Joghurt

Vanillezucker

Geschmacksrichtungen:

Nutella

Erdnussbutter

Kaffee

Die ersten vier Zutaten in einen Mixer geben und gut durchmischen. Je nach Geschmack kann man den Joghurtanteil erhoehen. Ich mag es zum Beispiel nicht, wenn es alles nach Philadelphia schmeckt. Um es “leichter” zu machen, gebe ich Joghurt dazu.

Die Masse dann in drei kleine Schuesselchen geben. In eine kommen dann 1-2 Essloeffel Nutella, in die andere Erdnussbutter und in die letzte ca. 1 Teeloeffel Instant Kaffeepulver. Ich hatte dark roast und habe mich daher etwas zurueckgehalten. Wenn ihr einen milderen habt oder den Kaffeegeschmack stark ausgepraegt moegt, dann erhoeht einfach die Menge.

Zum Schluss alles in ein Gefaess nach Wahl fuellen und ca. 30min kalt stellen. Laenger geht sicherlich auch, aber solange konnte ich einfach nicht mehr warten.

Ehemanntauglich?

Den habe ich vom Kuehlschrank verscheucht, damit er nicht gleich neugierig seine Fingerchen reinstecken konnte.

DSC_1209

About these ads

1 Response to “Triple flavoured Cream cheese and Yogurt Dessert”


  1. 1 Baltic Maid Juli 16, 2012 um 2:10 vormittags

    Freut mich, dass Ihr gut angekommen seid. Schlechtes Wetter? Ohhh noe… Es freut mich aber, dass Eure Kleine so gut mit der Reise zurecht kam. Viel Spass noch!!!


Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ photo

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s




My favourite Cookbooks

Books Bird and I read

Punk Domestics

Foodepix

my foodepix gallery

KitchenArtistry

My KitchenArtistry Gallery
<a Rezeptebuch<
<a

Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Schließe dich 120 Followern an

Archive


Folgen

Erhalte jeden neuen Beitrag in deinen Posteingang.

Schließe dich 120 Followern an